top of page

Over Horangi

Geschiedenis en betekenis van het logo

Horangi Taekwondo Mijdrecht is opgericht in juli 2008.  Dangraadhouders Remko van Gerven en Bas Bokkes willen de taekwondo traditie in De Ronde Venen voortzetten. Zij vinden het belangrijk om Taekwondo op een positieve manier uit te dragen en toegankelijk te maken voor iedereen, waarbij plezier en respect voor elkaar hoog in het vaandel staan.


De trainingen zijn afwisselend en gericht op alle elementen van de Taekwondosport. Deze elementen staan beschreven op deze website onder "Taekwondo". Elke training begint met een warming up zodat de spieren goed warm zijn om alle trappen en armbewegingen uit te kunnen voeren. Daarna volgen verschillende oefeningen om o.a. de technieken, lichaamsbeheersing en conditie te verbeteren.

Horangi logo


Het Horangi logo bestaat uit twee dieren, een tijger en een vlinder. Deze twee dieren samen vertegenwoordigen belangrijke aspecten van Taekwondo:

Tijger: Krachtig, Sterk, Aanval, Groots, Controle. 


Vlinder: Vriendelijk, Zacht, Wendbaar, Vrijheid, Rust.


De tijger staat symbool voor het lichaam, de vlinder voor de geest (mind). De tijger staat in de vlinder, want de geest controleert het lichaam.

“Snel en lichtvoetig als een vlinder, met de kracht en wijsheid van een tijger.”

Over Horangi: Welcome
bottom of page