Sparren is het Olympische onderdeel van Taekwondo. Tijdens een wedstrijd strijden 2 taekwondoka’s tegen elkaar. Zij hebben beschermers aan hun onderarmen, scheenbenen, kruis en middel. Daarnaast hebben ze ook een helm op en een bitje in.

Een wedstrijd is een full-contact gevecht waarbij de vechters elkaar alleen boven de band mogen raken. Schoppen op het pantser leveren 1 punt op en schoppen op het hoofd 3. Voor achterom gedraaide schoppen waarbij de tegenstander op het pantser wordt geraakt krijg je 2 punten.  Stoten zijn alleen toegestaan op het pantser (en dus niet naar het hoofd) en leveren geen punten op.

De duur van de wedstrijd is afhankelijk van het type toernooi. Bij de Olympische spelen duurt een wedstrijd 3 keer 3 minuten. In elke hoek van het veld zit een scheidsrechter. Deze 4 scheidsrechters bepalen de punten die de vechters krijgen. De scheidsrechter die op de mat staat let op de veiligheid van de vechters en dat het een eerlijk gevecht is. De winnaar is degene die aan het eind van de wedstrijd de meeste punten heeft.