HorangInfo

Horangi Taekwondo Mijdrecht is opgericht in juli 2008 en na een zomer vol voorbereidingen zijn de eerste trainingen gestart op 22 september. Dangraadhouders Remko van Gerven en Bas Bokkes willen met deze nieuwe en jonge Taekwondoschool de Taekwondotraditie binnen De Ronde Venen op het hoge niveau behouden en verbeteren. Daarnaast vinden zij het belangrijk dat Taekwondo op een positieve manier wordt uitgedragen, waarbij respect voor elkaar en veel plezier in de sport hoog in het vaandel staan.

De trainingen houden we afwisselend door alle verschillende aspecten van Taekwondo aan bod te laten komen. Deze aspecten staan beschreven op deze website onder Taekwondo. Elke training begint met een warming up zodat de spieren goed warm zijn om alle trappen en armbewegingen uit te kunnen voeren. Daarna volgen verschillende oefeningen om o.a. de technieken te verbeteren en de conditie op pijl te houden.

Horangi logo

Het Horangi logo bestaat uit twee dieren, namelijk een tijger en een vlinder. Deze twee dieren samen vertegenwoordigen alle aspecten van het Taekwondo zoals hieronder in de tabel is te lezen:

Tijger Vlinder
Krachtig Vriendelijk
Sterk Zacht
Body Mind
Onopvallend door schutkleur Opvallend door vele kleuren
Aanval Vrede, rust
Sluw Snel
Groots als een koning Klein
Wijsheid Vrijheid, dance like a butterfly!

De tijger staat in de vlinder, want de geest controleert het lichaam en stuurt de energie.

“Snel en lichtvoetig als een vlinder, met de kracht en wijsheid van een tijger.”